Міжнародний день студентського спорту у ПНУ

20 вересня світова, а разом із нею і українська спільнота відзначає Міжнародний день студентського спорту.

Цьогоріч учасники святкування, а це понад півтори сотні студентів Університету та Фахового коледжу, та викладачів Кафедри фізичного виховання та Факультету фізичного виховання і спорту, зібралися на майданчику біля Університету для того, аби випробувати свої сили у різних видах змагань, а саме  забігу, перетягуванні канату, стрибках через скакалку серед дівчат, піднімання гирі (16 кг) серед хлопців та армрестлінгу. Впродовж декількох годин кожен демонстрував свої кращі спортивні якості. Також був проведений майстер-клас з бадмінтону.

Студентів привітали: проректор з науково-педагогічної роботи Лапковський Е.Й, декан Факультету фізичного виховання і спорту Яців Я.М, заступник директора міського центру «Спорт для всіх» Назарій Павлів, директор спортивного клубу «Наука» Хопта С.П.

Організатори свята СК «Наука» нагородили  переможців минулорічної Універсіади Університету. Бронзу і срібло отримали відповідно студенти навчально-наукового юридичного Інституту та фізико – технічного Факультету, а золотий кубок передали власноруч декану Факультету математики та інформатики Пилипіву В.М.

Дані змагання проводяться, щоб привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах, а ще сприяти його популяризації.